Közélet

Fidesz: a "Gyurcsány-koalíció" csinált devizaadós országot

Fidesz: a "Gyurcsány-koalíció" csinált devizaadós országot

2014. február 11., kedd
Fidesz: a "Gyurcsány-koalíció" csinált devizaadós országot

A Fidesz elképesztőnek tartja, hogy az a "Gyurcsány-koalíció" beszél az államadósságról és a devizahitelekről, amelyik megduplázta az államadósságot.

A kormánypárt kedden azt közölte az MTI-vel, hogy az előző kormány az IMF gyarmatává tette Magyarországot, és nemcsak az országot, de a családokat is devizacsapdába taszította. Hozzátették: a Fidesz-kormány viszont az utolsó fillérig visszafizette az IMF-hitelt, csökkenő pályára állította az államadósságot és több százezer bajba jutott család otthonát mentette már meg.

Scheiring Gábor

Együtt-PM-es politikus szavaira - amelyek szerint a paksi bővítésre felvett hitellel Orbán Viktor "egy hatalmas devizaadós családot csinál az országból" - a Fidesz úgy reagált: a beruházás érdemben nem fogja éves szinten az államadósság GDP-hez viszonyított arányát befolyásolni, mivel a gazdaság talpra állt, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az államadósság csökkenő pályán maradjon. A paksi bővítés az ország vagyonát gyarapítja, tízezer munkahelyet teremt és segíti a hosszú távú rezsicsökkentést, ezt "a Gyurcsány-koalíció is pontosan tudja, de mégis hazudik, mert már nem tud milliárdokat kitalicskázni

Józsa Istvánhoz

és

Gyurcsány Ferenchez

közeli cégeken keresztül az atomerőműből" - fogalmaztak a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.