Közélet

Fidesz: a földmaffia 2010 előtt élt és virult

Fidesz: a földmaffia 2010 előtt élt és virult

2014. február 25., kedd
Fidesz: a földmaffia 2010 előtt élt és virult

A földmaffia a Gyurcsány-korszakban élt és virult - így kommentálta a Fidesz, hogy az MSZP-s Gőgös Zoltán szerint maffia alakult a Hortobágyi Nemzeti Park földjeinek megszerzésére.

A Fidesz sajtóirodája az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a szocialisták kormányzásuk alatt mindenféle pályáztatás nélkül játszották át külföldi spekulánsok kezére a magyar földeket 99 évre hektáronként tíz- és százforintokért. "Az állami földeket néhány száz kiváltságos zöldbáró használhatta, miközben a magyar gazdákat ellehetetlenítették" - fogalmaztak. Szerintük a "Gyurcsány-koalíció", ha tehetné, ma is eltörölné a magyar termőföld alkotmányos védelmét. Az új földtörvénnyel azonban vége az illegális földszerzések és a zsebszerződések világának, hiszen ma már nem juthatnak földhöz az átláthatatlan tulajdonosi szerkezetű gazdasági társaságok, és nem léphetnek életbe a spekulánsok érdekeit szolgáló zsebszerződések sem - hangsúlyozta reagálásában a kormánypárt. Hozzátették, hogy kizárólag helyben lakó, helyben gazdálkodó gazdák és családi gazdaságok juthatnak földhasználathoz, akik, illetve amelyek nyílt pályázatokon nyerik el ezt a jogot. A földek 80 százaléka ma családi gazdálkodások használatába kerül, és tízszer annyi gazda megélhetését biztosítja, mint a Gyurcsány-korszakban - zárta közleményét a Fidesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.