A mindennapi étkezésben a fehérje gazdag élelmiszerek a táplálékbevitel 20%-át teszi ki. Az állati eredetű fehérjék, azaz a különböző húsok nagy mennyiségű teljes értékű fehérjét tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy ezek a fehérjék az emberi szempontból nélkülözhetetlen aminosavak mindegyikét tartalmazzák, míg a növényi fehérjék ezzel szemben nem teljes értékűek.
A fehérjék az élő sejtek legfontosabb alkotórészei, erre utal a nevük is. A protein elnevezés, mely a görög "protos" szóból származik és jelentése: első, legfontosabb. Építőelemeket szolgáltatnak a különféle szövetek, hormonok, enzimek felépítéséhez. A fehérjéket úgynevezett aminosavak alkotják, melyekből az emberi szervezetben húszféle fordul elő. Ezekből tízet a szervezet maga is elő tud állítani szintézis folytán, a maradék tízet pedig a táplálkozással kell bevinnünk. A teljes értékű fehérjék azok, melyek a szervezet számára megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazzák az esszenciális aminosavakat, így egyedüli fehérjeforrásként is biztosítani tudják a szervezet aminosav szükségletét. A napi fehérjeszükséglet testsúly kilogrammonként 1-2 g között változik. Mivel szervezetünkben nincsenek fehérje raktárak, ezért az izomzat megtartása érdekében naponta többször kell fehérjét tartalmazó ételeket fogyasztanunk.
A sajtócikk „Az L-IT Szentkorona Akadémia Club komplex egészségfejlesztő programja a Csongrád megyei U7-U13 korosztály számára” című pályázat (Projektazonosító: TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0891) „Az egészséges táplálkozás, illetve energiaegyensúly (táplálkozás és testmozgás egyensúlya) megtartása, és/vagy visszaállítása érdekében kidolgozott programok megvalósítása, melyek eredményesen befolyásolják többek között a megfelelő folyadékfogyasztást, a túlzott só-és energia bevitel csökkentését” témakörében került megjelentetésre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.