Míg tavaly harminckét bográcsban rotyogott kakaspörkölt, addig a második szentmihályi fesztiválra már negyvenen neveztek. Idén sem a versengésen volt a hangsúly, a legfontosabb a baráti társasággal eltöltött vidám nap.
„Nincs trükk, hagyományos módon sóval, borssal, hagymával, köménymaggal és paprikával ízesítjük a húst” – tudtuk meg
Badar Zsolt
, aki már tavaly is indult a versenyen. Akkor a tizedik helyet érték el főztjükkel. Egy másik csapat bográcsánál nem árulták el a titkot, a kóstolgatás közben annyit azért mégis sikerült megtudtunk, hogy a hagyományos ízvilágot szeretik.
Szalma Istvánné
portálunknak elmondta, lassú tűzön kell főzni, így akár három-négy óra is kell ahhoz, hogy elkészüljön. Szomszédjának,
Csontos Lászlónak
nagyon tetszik, hogy ilyenkor összegyűlnek a környékbeliek, s jó társaságban töltenek egy kellemes napot. Egy másik társaság bográcsába firenzei babérlevél került, s mintegy két és fél órát rotyogott a pörkölt, míg elkészült.
Szirovicza Tibortól
megtudtuk, nagyon jó alapanyagot kaptak, amit nem is lehet szétfőzni. Ő a baráti társaság miatt szereti a rendezvényt, ami igazi közösségkovácsoló családi program, s úgy látja, több ilyenre lenne szükség.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.