Közélet

Alapítvány jött létre Szegeden a holokauszt emlékére

Alapítvány jött létre Szegeden a holokauszt emlékére

2013. június 18., kedd
Alapítvány jött létre Szegeden a holokauszt emlékére
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Emlékezés Fája néven hoztak létre alapítványt Szegeden kedden. A szervezet célja, hogy a holokauszt áldozataira méltóképpen emlékezzenek.

"A második világháborúban, a nácik által elkövetett népirtás, a 20. század legnagyobb tragédiája. Sokakkal ellentétben mi azt gondoljuk, hogy a holokauszt nem pusztán a zsidóság 'ügye', hanem mindannyiunké, hiszem magyar állampolgárokat hurcoltak el, tartottak munkatáborban embertelen körülmények között, és gyilkoltak meg a legkegyetlenebb módon" - írja közleményében a két alapító,

Niedermüller Péter

és

Kakuk György

. "A holokauszt a magyar történelem egyik legnagyobb drámája és tabuja, melyet az akkori Magyarország sajnos nem akadályozta meg. Ma nem tudunk mást tenni, mint emlékezni és emlékeztetni, mert emlékezni és emlékeztetni mindannyiunk kötelessége" - fogalmaznak. Az alapítvány legfőbb célkitűzése, hogy méltó emléket állítsanak annak a 600 ezer ártatlan honfitársunknak, akiket kegyetlenül elpusztítottak a második világháború során. Az alapítvány a jövőben arra törekszik majd, hogy minél több embernek segítsen megérteni és feldolgozni a holokauszt tragédiáját. Az alapító okiratok aláírása után a résztvevők a szegedi Emlékezés Fájától a Tisza hídra sétáltak, majd a remény és a tolerancia virágait szórták a folyóba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.