Közélet

A műszakiak napját ünnepelték a vásárhelyi katonák

A műszakiak napját ünnepelték a vásárhelyi katonák

2013. április 22., hétfő
A műszakiak napját ünnepelték a vásárhelyi katonák
pingpong

Sportnappal és bográcsozással ünnepelte fegyvernemi napját az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Művelettámogató Műszaki Zászlóalja a hódmezővásárhelyi laktanyában.

A műszaki katonák minden év áprilisában megemlékeznek az 1849-es tavaszi hadjárat komáromi eseményeiről, amikor is egyetlen éjszaka alatt - miközben az ellenség tüzérsége folyamatosan tűz alatt tartotta őket - katonák, mérnökök, hajóácsok, és mesteremberek hajókból, bárkákból hidat építettek a Dunán és győzelemre segítették a honvédsereget. A reggeli zászlóalj sorakozót követően a műszaki katonák „bevették” a laktanya sportcsarnokát, ahol egész délelőtt sportversenyek zajlottak. A kieséses focibajnokság mellett a csoportok csocsóversenyre nevezhettek, egyénileg pedig dartsban, pingpongban és erőemelésben próbálhatták ki magukat a műszakiak. Délután a helyőrségi művelődési otthonban folytatódtak a programok bográcsozással, csapatépítéssel.

Budai Anna

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.