Sonkát, kolbászt „hőmérőztek” a húspultnál az állategészségügyi ellenőrök egy szegedi áruházban és a tojásokat is vizsgálták, eddig nem találtak kirívó hiányosságokat, tavaly mindössze egymillió forint bírságot szabtak ki.
A kormányhivatal főállatorvosának vezetésével tartott ellenőrizést a szakhatóság egy nagyáruházban. Most a szezonális, húsvéti termékeket vették górcső alá az ellenőrök, semmi szabálytalanságot nem találtak. „Az éves ellenőrzési tervünk része a kiemelkedő időszakok átvilágítása is. Ilyen a közelgő húsvét, vagy a nyári illetve a karácsony előtti ünnepi készülődésé. Azokat a kiemelkedő termékköröket, gyártási köröket nézzük ilyenkor, ami kapcsolódik az adott időszakhoz, jelen esetben a hústermékek, tojás, alkoholos termékek, zöldség-gyümölcs és édesipari áruk gyártását, forgalmazását” – mondta el portálunknak
Farle Csaba
, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság igazgató főállatorvosa. A szakember kiemelte, hogy az előző évek tapasztalat az, hogy egyre kevesebb a hiányosság. Tavaly mintegy 200 forgalmazó és előállító helyet és 500 terméket vizsgáltak szúrópróba szerűen, ezeknek négyötöde volt a magyar, egyötöde a külföldi, és alig húsz esetben fordult elő minőségi, fogyaszthatósági probléma, legtöbb alkalommal figyelmeztetéssel zárult a folyamat, bírságot összes mindössze csak egy millió forintot kellett kiszabni. „Idén eddig semmi kiemelkedő problémát, hiányosságot, esteleges visszaélést nem találtunk. A tavaszi ellenőrzéssorozat március végéig tart, utána összegezzük az eredményeket” – fűzte hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.