Közélet

444 milliós mellékút felújítás Vásárhelyen

444 milliós mellékút felújítás Vásárhelyen

2012. december 6., csütörtök
444 milliós mellékút felújítás Vásárhelyen

Az Új Széchenyi Terv keretében a Dél-alföldi régióban, Csongrád megyében befejeződött a Tótkomlós-Hódmezővásárhely összekötő út közel 5 kilométeres szakaszának korszerűsítése az Európai Unió és a Magyar Kormány által nyújtott 444 millió forintos forrásból.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 1315 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 110 milliárd forint, ebből a Dél-alföldi régióban 14,16 milliárd forintnyi forrás áll a projektgazda Magyar Közút rendelkezésére. A 2012. december 6-án Hódmezővásárhelyen megtartott útátadási ünnepségen részt vett

Almási István

, Hódmezővásárhely polgármestere,

Mázsi Attila,

a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és

Székely Tamás

, a projektgazda megyei igazgatója. A projekt keretében a 4421 jelű, Tótkomlóst Hódmezővásárhellyel összekötő út 4,9 kilométeres szakasza vált európai szintű mellékúttá. A munkálatok során érintett mellékút közel 4 kilométeres része külterületen, egy körülbelül 900 méteres szakasza pedig Hódmezővásárhely belterületén halad. Külterületen a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a DME Konzorcium egy rétegben megerősítette a burkolatot, a szelvényezés szerinti bal oldalon a burkolatszél nem megfelelő teherbírása miatt 70 centiméter szélességben az útalapot is kicserélte. A belterületi szakaszon az elöregedett és repedezett aszfalt kopóréteget szintén kicserélték, javították a vízelvezetést, a vízelvezető rendszereket, kitisztították az árkokat, valamint helyreállították a megsüllyedt szegélyeket. Ezen kívül a felújításra került szakasz tartós burkolatjelet kapott és a KRESZ táblákat is egytől-egyig lecserélték. A teljes beruházás több mint 444 millió forintba került, a munkálatokkal a terveknek megfelelően mindössze négy hónap alatt végeztek a szakemberek. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a munkahelyek és a közintézmények gyorsabb, biztonságosabb, illetve kényelmesebb elérését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.