Közélet

Tisza-parti tömeges szemétszedés – országos akció júniusban

Tisza-parti tömeges szemétszedés – országos akció júniusban

2012. május 9., szerda
Tisza-parti tömeges szemétszedés – országos akció júniusban

Ismét országos szemétszedési akció keretében tisztulhat meg a szegedi Tisza-part. Tavaly az ATI-VIZIG működési területén 4300 önkéntes gyűjtött hulladékot, idén is nagy érdeklődésre számítanak a szervezők.

A

TeSzedd akción

2011-ben

az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATI-VIZIG) működési területén Csongrád, valamint Békés és Bács-Kiskun megye településein összesen mintegy 4300 önkéntes, több mint 400 köbméter szemetet szedett össze, így közel 280 hektárnyi terület tisztult meg. Országosan közel 2000 helyszínen, 160.000 önkéntes, 2000 tonna illegálisan elhagyott hulladékot gyűjtött össze, a szervezők 2012-ben is hasonlóan széles érdeklődésre számítanak. Az idei akció mottója: „Összefogás a tiszta Magyarországért”, amelyet a Környezetügyért Felelős államtitkárság és a Belügyminisztérium szervez meg. A szervezés fő koordinátorai területi vízügyi igazgatóságok. „Az ATI-VIZIG három megye területén 20 hulladékgyűjtési helyszínt jelölt ki, ahová csatlakozhatnak az önkéntesek. A helyszínek Szeged, Szentes, Szegvár, Hódmezővásárhely, Makó, Csongrád, Kecskemét és Kiskunfélegyháza településeken és vonzáskörzeteikben lesznek. Ezeken a helyszíneken az Igazgatóság dolgozói fogják koordinálni, segíteni az önkéntes csoportokat” – mondta el portálunknak

Kozák Péter

az ATI-VIZIG igazgatója. Szegeden öt helyszínre mehetnek önkéntesek szemetet szedni a június 2-án. Újszegeden a vízügyi történeti emlékpark, tehát a Maros-torkolat hullámterétől a Bertalan hídig tartó szakaszon illetve a Lapos szabadstrandtól a gátőrházig nyúló partvonal mentén. Tápén a Göndör sor környéki partszakaszon, Gyálaréten a kisvasúti töltés nyomvonalán és Szentmihálytelken, a paphalmi töltés, vasúti pálya szakaszán. Aki a hulladékgyűjtésben részt szeretne venni, annak a www.teszedd.hu honlapon kell regisztrálnia. A jelentkezők a regisztrációt követően kapnak majd tájékoztatást a további tudnivalókról.

Szorosan együttműködve a szemét ellen

A TeSzedd akció szervezésében az ATI-VIZIG szorosan együttműködik a Nemzeti Környezetügyi Intézet Alsó-Tisza-vidéki Kirendeltségével, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséggel, a Kiskunsági és a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósággal, valamint a Csongrád, a Békés és Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetséggel. A munkálatokban részt vesz még az Országos Polgárőr Szövetséggel az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel és a hulladékelszállítás kapcsán a Köztisztasági Egyesüléssel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.