Közélet

Leváltották az algyői alpolgármestert

Leváltották az algyői alpolgármestert

2012. május 23., szerda
Leváltották az algyői alpolgármestert

A polgármester, Herczeg József előterjesztését titkos szavazáson elfogadta az algyői önkormányzat képviselőtestülete szerda reggeli ülésén és leváltották a fideszes alpolgármestert, Gonda Jánost. A képviselő szerint az ügy hátterében egy algyői hulladék-ügy húzódik.

Megtudtuk, hogy zárt ülésen, titkos szavazáson az algyői polgármester,

Herczeg József

előterjesztését elfogadva váltották le az alpolgármestert,

Gonda Jánost

(Fidesz-KDNP), akinek természetesen képviselői mandátuma megmaradt. Az előterjesztés igen szűkszavú volt, a közreműködés hiányával indokolta az alpolgármester leváltásának kezdeményezését. Az exalpolgármester megkeresésünkre elmondta, hogy a viszonya a polgármesterrel egy környezetszennyezési ügyet követően –

amely miatt három eljárás is indult az algyői önkormányzat ellen

– romlott meg. „Szabálytalan hulladék-elhelyezés, illetve területrendezés miatt három büntetőeljárás is indult az önkormányzatunk ellen. Ez után hívtam össze sajtótájékoztatót, mert azt tapasztaltam, hogy miközben egyszemélyes döntéseket hozott az ügyben Herczeg József, később már a testülettel közös felelősségként állította be a szemét-ügyet. Fontosnak tartottam, hogy elhatárolódjak a polgármester kijelentéseitől. Ez után romlott meg a viszonyunk, a sajtótájékoztatót követően mondta azt nekem a polgármester a kapcsolatunkra célozva, hogy szorítkozzunk a reggeli és a délutáni köszönésekre. Most pedig előterjesztette a leváltásomat, amit a zárt ülésen, titkos szavazáson a testület elfogadott, a döntést így tudomásul veszem” – nyilatkozta portálunknak Gonda János. Természetesen felkerestük a polgármestert is, de nem sikerült elérnünk. Amint válasz érkezik megkeresésünkre közzé tesszük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.