Közélet

Lemondott szóvivői státuszáról Szabó Bálint

Lemondott szóvivői státuszáról Szabó Bálint

2012. május 22., kedd
Lemondott szóvivői státuszáról Szabó Bálint

A Demokratikus Koalícióból nem lép ki, s továbbra is a pártban kíván dolgozni Szabó Bálint, aki a DK helyi szóvivőjeként tevékenykedett az elmúlt fél évben.

A Demokratikus Koalíció párttá alakulásakor tagnak jelentkező

Szabó Bálintot

a DK szegedi szervezetének megismertetésével, külső kommunikációjával bízták meg. Szabó szerint ezt a munkát elvégezte, s mostantól a háttérben dolgozik tovább. A hamarosan jogászvégzettséget szerző leköszönő szóvivő a közigazgatásban, az országos szakpolitikában szeretne tevékenykedni. Ezzel párhuzamosan Szegednek egy hiteles programra van szüksége Szabó szerint, ami nem is feltétlenül egyik vagy másik politikai térfélen tevékenykedő párt sajátja. Ebben a munkában akar részt venni. Szabó Bálint úgy véli, hogy sem a Fidesz, sem az MSZP nem értette meg, hogy mit üzentek az emberek 2010-ben leadott szavazataikkal, s szerinte Szegednek sem minden áron érdeke, hogy a jelenlegi városvezetés maradjon a következő választások után. Természetesen az is kérdéses, hogy Botka indul-e a következő polgármesterválasztáson. „Sem

Botka Lászlónak

, sem az MSZP-nek nem volt érdeke Szegeden az elmúlt egy évtizedben, hogy a szocialista párton kívül más politikai szervezet is legyen” – válaszolt arra a kérdésünkre, hogy milyen volt a DK kapcsolata az MSZP helyi szervezeteivel. Szabó hozzátette, meglepte a DK helyi csoportját, hogy nem sikerült leülniük tárgyalóasztalhoz. „Tisztán látszik, ha Szegeden az MSZP-ről beszélünk, akkor az itt egyenlő Botka Lászlóval, és hiába van itt jó pár képviselőjük, ők mind a polgármester irányítása vagy felügyelete alatt tevékenykednek. Botka László pedig nyilván úgy gondolja, nincsen dolga a DK-val,

Gyurcsány Ferenccel

és velünk.” A leköszönő szóvivő úgy látja, a DK-nak most meg kell erősödnie, szervezetileg és rendszerében egyaránt. Szeged és térségének kétszázezres lakosságszámához a jelenleginél sokkal több tagra lenne szükségük. Ebben a pártszervezési munkában azonban nem szeretne tevékenykedni, a programalkotás folyamatából kívánja kivenni a részét. Utódlásáról egyelőre nincs szó a párt helyi csoportjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.