Közélet

A TEK egysége megérkezett a közel-keleti térségbe

A TEK egysége megérkezett a közel-keleti térségbe

2012. május 2., szerda
A TEK egysége megérkezett a közel-keleti térségbe

A Terrorelhárítási Központ (TEK) kijelölt egysége megérkezett a közel-keleti térségbe, és a szír hatóságokkal együttműködve dolgozik az elrabolt magyarok felkutatása érdekében - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán az MTI-vel.

A szóvivő közlése szerint a Külügyminisztérium a budapesti szír ügyvivővel folytatott újabb egyeztetés nyomán szerdán arról tájékoztatta a Miniszterelnökséget, hogy a szír hatóságok hozzájárultak a magyar Terrorelhárítási Központ szakembereinek beutazásához, és szorosan együtt fognak működni velük az elrabolt magyarok felkutatása érdekében. A TEK pedig azt jelentette, hogy kijelölt egysége már kedden este megérkezett a közel-keleti térségbe - közölte

Szijjártó Péter

. Hozzátette, hogy a kiutazók munkáját az oda beérkező összes információ alapján, hangsúlyozottan a békés megoldásra törekedve, a TEK kríziskezelő központja koordinálja. Szíriában szombatra virradó éjszaka két magyar állampolgárságú férfit hurcoltak el ismeretlen fegyveresek. Vasárnap Szijjártó Péter azt közölte, hogy a TEK-nek "konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak", és a rendelkezésekre álló információk alapján azt lehetett feltételezni, hogy a magyarok életét abban a pillanatban nem fenyegette közvetlen veszély. A Külügyminisztériumban az ügy miatt hétfőn válságstáb ült össze, amelyben a külügyi tárca, a Terrorelhárítási Központ és más illetékes szervek képviseltetik magukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.