Közélet

A magyar lionok Szegedre jönnek

A magyar lionok Szegedre jönnek

2012. május 11., péntek
A magyar lionok Szegedre jönnek

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége 23. Nemzeti Konvencióját május 11-12-én tartja Szegeden illetve Ópusztaszeren.

Az ország 44 klubjából közel 200-an jelezték részvételüket a szegedi találkozóra, amely első ízben a magyarországi Lions Klubok Országos Találkozója is lesz A Nemzeti Konvención, amelyet Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban rendeznek meg, a közel ezer főt számláló magyar szövetség vezetői beszámolnak az éves munkáról és áttekintik a jövő jószolgálati feladatait is. A magyar Lions mozgalom a világ legnagyobb jótékonysági szervezete tagjaként évente 200 millió forint értékű támogatást nyújt nehéz sorsú embertársainknak. A nagy tekintélyű Financial Times amerikai napilap 2007-ben csaknem 500 vezető cég szakembereinek szavazata alapján 34 nemzetközi jószolgálati szervezetet állított rangsorba. A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségének alapítványa, a Lions Clubs International Foundation ekkor nyerte el a világ legjobb nem állami (civil) szervezetének megtisztelő címét. A kitüntető címet többek között azzal érdemelte ki az Lions Nemzetközi Alapítvány, hogy a jószolgálatra összegyűjtött adományok teljes összegét, azaz az adományok 100%-át eljuttatja a rászorulókhoz. Sok-sok ember közös akaratának és munkájának idehaza is meg van az eredménye. Legutóbb a Lions díjas ismert zenész,

Benkő László

így fogalmazott a magyar lionokról: „A lionok céljai egyértelműek, működésük áttekinthető, eredményeik kézzelfoghatóak.”

A 23. Lions Nemzeti Konvenció programja:

Május 11. 19 óra színházlátogatás, Puccini: Pillangókisasszony opera előadás a Szegedi Nemzeti Színházban Május 12. 9.30 órától Nemzeti Konvenció a küldöttek számára Ópusztaszeren, a Rotundában 16 órától ünnepélyes kormányzói láncátadás és emlékfa ültetés az Árpád emlékműnél Az ország 44 klubjából érkező nem küldött lionok számára egész napos program az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark területén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.