Közélet

A kormánypártok továbbra is őrzik vezető pozíciójukat

A kormánypártok továbbra is őrzik vezető pozíciójukat

2012. május 25., péntek
A kormánypártok továbbra is őrzik vezető pozíciójukat

A Századvég Alapítvány friss közvélemény-kutatása szerint május végén a kormánypártok stabilan őrzik vezető pozíciójukat, a Fidesz előnye pedig a legnagyobb ellenzéki párthoz képest továbbra is több mint másfélszeres mind a teljes népesség, mind a biztos pártválasztók körében.

A közvélemény-kutató pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: legutóbbi, ezer embert érintő telefonos kutatása azt mutatta, hogy a választókorúak 48 százaléka menne el egy most vasárnap tartandó szavazásra, így a hajlandóság az elmúlt hónaphoz képest nem változott. A pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya májusban kis mértékben csökkent, jelenleg a megkérdezettek 39 százaléka tartozik ebbe a körbe. A pártok erőviszonyai a felmérés szerint nem mutattak döntő változást, a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 24 százalék, az MSZP 15 százalékon áll. Az LMP támogatottsága 7, a Jobbiké 9, a

Gyurcsány Ferenc

vezette Demokratikus Koalícióé pedig 3 százalék. A biztos pártválasztók között május végén a Fidesz 41 százalékon, az MSZP 25 százalékon áll. A Jobbikra 17, az LMP-re 9 százalék voksolna, a DK pedig 4 százaléknyi szavazatot kapna. Az intézet május 17. és 23. között, ezer felnőtt telefonos megkérdezésével végezte el felmérését, az adatok legfeljebb +/- 3,2 százalékponttal térhetnek el attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.