Közélet

Az EDF csoport a homoki nőszirom védelmében

Az EDF csoport a homoki nőszirom védelmében

2012. április 17., kedd
Az EDF csoport a homoki nőszirom védelmében

Az EDF Csoport két magyarországi leányvállalata az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. és a Budapesti Erőmű Zrt. közösen támogatja a Natura 2000 elnevezésű természetvédelmi hálózat programját. Az EDF csoport mindennapi működése során kiemelt figyelmet fordít környezetünk és a biodiverzitás védelmére, a fenntartható és megújuló energiatermelésre, a jövőbarát technológiára, illetve a biztonságra.

A Natura 2000 program által védett Kiskunhalas környéki homokpusztákon, a Pirtói dűlökön honos, védett, évelő növényfaj, a homoki nőszirom (Iris humilis subsp. arenaria) egyedszámával, elhelyezkedésével és gyarapodásával kapcsolatos közös felmérést a Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság koordinálja. Az EDF Csoport GPS készülékek adományozásával, és a cégcsoport sportegyesületeinek önkénteseivel segíti a Kiskunsági Nemzeti Park és a Magyar Biodiverzitáskutató Társaság közös programját, amely során megszámolják a területen található homoki nőszirom példányokat, illetve GPS segítségével meghatározzák a virágok GPS koordinátáit. Az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. a villamosenergia-hálózaton végzett üzemzavar-elhárítási, fejlesztési és karbantartási tevékenysége során, esetenként védett területeken, taposási károkat vét, amelyet komoly természet- és madárvédelmi tevékenységével ellensúlyoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.