Közélet

DK: A kultúra a szegedi költségvetés áldozata

DK: A kultúra a szegedi költségvetés áldozata

2012. március 29., csütörtök
DK: A kultúra a szegedi költségvetés áldozata

Szeged idei költségvetésének első áldozatának a kultúrát tekinti a Demokratikus Koalíció Szegedi Szervezete. Szabó Bálint szóvivő közölte, egyeztetni kívánnak a pártokkal, hiszen a tarjáni fiókkönyvtár bezárása csak az első állomása a megszorításoknak e téren.

Körülbelül egy héttel a tarjáni fiókkönyvtár bezárásának sajtóhíre után tartott sajtótájékoztatót a témáról a Demokratikus Koalíció helyi szervezete a városháza előtt. A DK szegedi szóvivője,

Szabó Bálint

kijelentette, az önkormányzati képviselők egy részének valószínűleg mindössze három költségvetési sort jelentett a kultúrára fordítható összegek megkurtítása. A Somogyi könyvtár tarjáni fiókkönyvtárába rendszeresen járó, 600 beiratkozott környékbeli lakost azonban áldozatnak nevezte, hiszen számukra fontos találkozási pont volt a fiókkönyvtár. Hozzátette, lakosok jelezték nekik a problémát, amiért szerinte nem a könyvtár vezetője a felelős, hanem a költségvetést elfogadó önkormányzati képviselők. Szabó úgy látja, a költségvetési főösszeghez képest lehanyagolható a kultúrára fordított összeg, nem ezen kellett volna spórolni a büdzsé összeállításakor.

Orosz Gábor

, a DK helyi koordinátora ez ügyben levelet is írt a térség országgyűlési képviselőjének, Bodó Imrének (Fidesz), illetve a körzet MSZP-s képviselőjének,

Révész Mihálynak

. A DK ezen felül egyeztetni is szeretne a pártokkal, szerintük meg kellene keresni annak a lehetőségét, hogy újra megnyithassák a fiókkönyvtárat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.