Közélet

Mégse legyenek hősies városok?

Mégse legyenek hősies városok?

2011. szeptember 18., vasárnap
Mégse legyenek hősies városok?

Az MSZP szerint bölcsebb lenne, ha a Fidesz visszavonná a Civitas Invicta - Szigetvár, a leghősiesebb városról szóló javaslatát, és egyben jelezték: készek visszavonni hasonló, Egerről szóló és görbe tükörnek szánt javaslatukat is.

Sós Tamás

és

Kolber István

MSZP-s országgyűlési képviselők vasárnapi közleményükben emlékeztetnek: a Civitas Invicta - Szigetvár, a leghősiesebb városról szóló javaslatot

Bánki Erik, Lezsák Sándor

és

Pichler Imre

, a Fidesz képviselői jegyezték.

Zrínyi Miklós

és az egykori szigetvári várvédők hősiességét nagyra becsülik ugyan, a törvényi megörökítés ilyen formáján azonban meghökkentek. Hány és hány hősies várost és falut lehetne még megemlíteni a magyar történelemből? - teszik fel a kérdést. Azt gondolták, görbe tükröt tartanak a kormánypárti többség elé, és benyújtottak egy törvényjavaslatot, ugyanazzal a szöveggel ("még a Civitas Invictát is változatlanul használtuk, pedig nem leghősiesebb, hanem legyőzhetetlen várost jelent"), csupán Szigetvár helyett Eger került a szövegbe. Úgy fogalmaznak, talán sikerül jobb belátásra bírni a javaslattevőket, hiszen oly sok hős település jöhet még számításba Kőszegtől Drégelypalánkig vagy Komáromig. Bölcsebb lenne a javaslatok visszavonása, és a törvények helyett a történelmi emlékezetre bízni a hősiesség emlékeit. "Mi erre készen állunk" - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.