Közélet

Országos gyermekvédelmi konferenciát rendeznek + VIDEÓ

Országos gyermekvédelmi konferenciát rendeznek + VIDEÓ

2011. május 4., szerda
Országos gyermekvédelmi konferenciát rendeznek + VIDEÓ

I. ÁGOTA Országos Gyermekvédelmi Konferencia - hagyományteremtő szándékkal rendez szakmai találkozót a gyermek- és ifjúságvédelemmel foglalkozó alapítvány mindazon állami, egyházi és civil szereplők számára, akik segítik a munkájukat. A találkozóra május 5-én, a szegedi Fogadalmi templomban kerül sor.

Kothencz János

, az ÁGOTA Alapítvány vezetője a Telin TV-nek elmondta, Magyarországon egyre inkább tendencia, hogy teret és legitimitást nyer az egyházi, az állami és a civil szféra felelősségmegosztása, ennek az összefogásnak egy komoly mementójaként gondolták, hogy elindítanak egy konferenciasorozatot. Hozzátette: az elmúlt hosszú években a rendszerváltás előtt az államszocializmus elhitette az emberekkel, hogy az ilyen típusú társadalmi szerepvállalás állami monopólium. A rendszerváltás után azonban idehaza is egyre intenzívebben jelentkezik a felelősségmegosztás, a skandináv államokban, vagy akár tőlünk Keletre, Romániában is egyre nagyobb méreteket ölt az egyházi és a civil szervezetek feladatmegosztása. Finnországban például a gyermekvédelem közel 95 százaléka egyházi, illetve civil fenntartásban működik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.