Közélet

Nyárig leér az M5-ös Belgrádig

Nyárig leér az M5-ös Belgrádig

2011. február 5., szombat
Nyárig leér az M5-ös Belgrádig

A szerb környezetvédelmi és területrendezési miniszter bejelentette, hogy július 15-ig befejezik az Újvidék és magyar határnál fekvő Horgos közötti autópálya-szakasz építését. Oliver Dulić azt is közölte - a Balcans.com tudósítása szerint, amit a Vajdaság Ma is közzétett -, hogy október 10-ig be kell fejeződnie a Szabadkáról Kelebiába vezető leágazás építésének is.

A miniszter újságírókkal azt is közölte, hogy a beruházó Korridor 10 cég aláírt egy szerződéséhez kötődő záradékot, amelyben külön határidőt vállalt az út teljes megépítésére. Ez a miniszter szerint egy modern autópálya lesz a szerb főváros és a magyar határ között. Ha a beruházás elkészül, akkor össze is kapcsolódhat a magyar oldalon Röszkéig érő M5 autópályával. Ez egyben azt is jelentheti, hogy a határállomás áteresztőképessége megnő, s a vendégmunkások hazatérésének időszakában kialakuló hatalmas dugókat talán el is felejthetjük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.