Közélet

A Fidesz ígéreteiről beszélt az MSZP

A Fidesz ígéreteiről beszélt az MSZP

2010. augusztus 26., csütörtök
A Fidesz ígéreteiről beszélt az MSZP

A Fidesz tavaszi választási szlogenjét idézte Révész Mihály, az MSZP szegedi frakcióvezetője. A Szegfű Klubban tartott sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormánypártot, hogy tartsák magukat a pedagógusoknak tett ígéreteikhez. A szocialisták eddig sem foglalkoztak a pedagógusokkal - reagált Hüvös László, a szegedi Fidesz frakcióvezetője.

„Itt az idő” hogy a Fidesz betartsa a választóknak, köztük a pedagógusoknak tett ígéreteit – jelentette ki

Révész Mihály

csütörtökön utalva a kormánypárt tavaszi választási szlogenjére. Az MSZP szegedi frakcióvezetője elmondta, hogy amennyiben bevezetik az egykulcsos adórendszert, akkor például a pedagógusok bére havonta mintegy tízezer forinttal lesz kevesebb számításaik szerint. Révész szerint úgy lehet elkerülni fizetésük csökkenését, hogy radikális béremelést kapnak a tanári pályán dolgozók. Az esetleges bércsökkenés a hitelek törlesztő részleteinek emelkedése, továbbá a forint gyengülése miatt is negatívan érinti a pedagógustársadalmat.

A Fidesz frakció válasza

„A szocialisták még kormánypártként egyáltalán nem foglalkoztak a pedagógusok problémáival, elvették a 13. havi bért, mellyel több ezer szegedi közalkalmazott családját hozták nagyon nehéz anyagi helyzetbe. Ezek után hiteltelen és szánalmas részükről minden ilyen jellegű megnyilvánulás. A tervezett új adótörvényekkel a kormánynak éppen az a határozott szándéka, hogy a bruttó munkabérből minél több pénzt tudjanak hazavinni a munkavállalók” - olvasható

Hüvös László

frakcióvezető szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.