Közélet

Újságírók tartóztatták fel a Budapest-Moszkva expresszvonatot Lembergben

Újságírók tartóztatták fel a Budapest-Moszkva expresszvonatot Lembergben

2010. május 4., kedd
Újságírók tartóztatták fel a Budapest-Moszkva expresszvonatot Lembergben

Több újságíró is a Budapest-Moszkva nemzetközi gyors utolsó kocsijához láncolta magát hétfő reggel a lembergi (lvivi) pályaudvaron egy tiltakozó akció keretében - adja hírül a Karpatinfo.net hírportál. Az Ekszpresz című nyugat-ukrajnai regionális hetilap szerkesztőségének mintegy félszáz munkatársa ily módon emelte fel a hangját a lap ellehetetlenítését szolgáló indokolatlan hatósági eljárásokkal szemben.

A lembergi székhelyű kiadvány újságíróinak egy része láncokkal kötötte magát a szerelvény utolsó kocsijához, míg kollégáik a testükkel védték őket a beavatkozni akaró rendőrökkel szemben. A „Merre tartunk?” címmel tartott akció keretében a sajtó munkatársai az újságírókkal, a szerkesztőséggel és a lap kiadójával szemben egyre inkább elszaporodott rendőri, illetve ügyészségi túlkapások ellen fejezték ki tiltakozásukat. Az Ekszpresz című lap internetes portálján elhelyezett közlemény szerint a szerkesztőség székházára az utóbbi időben három ízben lőttek rá ismeretlen elkövetők, sőt több ízben érte közvetlen fizikai támadás a főszerkesztőt is. Azonkívül a rendőrség és az ügyészség is folyamatosan zaklatja mondvacsinált gyanúsításokkal, vádakkal a lapot, illetve annak kiadóját, így próbálva ellehetetleníteni a számos nagy visszhangot keltett ügy leleplezésében is szerepet vállaló újságírói gárdát. Április első felében a szerkesztőség munkatársai egy ízben már a Budapest-Csap-Kijev országút ideiglenes lezárásával tiltakoztak az ellen, hogy rendőrök indokolatlanul előállították és bántalmazták több kollégájukat, és az ezzel kapcsolatosan tett feljelentésnek semmilyen foganatja nem lett. A lembergi pályaudvaron lezajlott hétfő reggeli tiltakozó akció végül békésen ért véget, és a Budapest-Moszkva expressz csupán néhány perces késést szenvedett miatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.