Közélet

Esélyhajó – egy kirándulás a fogyatékosokért

Esélyhajó – egy kirándulás a fogyatékosokért

2010. május 5., szerda
Esélyhajó – egy kirándulás a fogyatékosokért

„Egy hajóban evezünk” címen szervezett tiszai hajókirándulással egybekötött játszóházzal és kerekasztal-beszélgetéssel szeretnék felhívni a fogyatékosok helyzetére a velük foglalkozó szervezetek az Esélyegyenlőség Napja alkalmából.

A Korinta Alapítvány a szegedi Odú Fejlesztő Központ és a CsigaBiga Észak-vajdasági Gyógypedagógusok Egyesülete közreműködésével szervez hajókirándulást szombaton fogyatékos gyermekeket és fiatalokat nevelő Csongrád megyei és délvidéki családok és civil szervezetek számára. A rendhagyó utazás a május 5-én megtartott Esélyegyenlőség Napjához kapcsolódik, melynek alapvető céljaként azt határozták meg, hogy nyomatékosan hívja fel a figyelmet az esélyegyenlőség fontosságára és békésen, nevelő szándékkal tiltakozzon a hátrányos helyzetben élőkkel szemben megnyilvánuló minden diszkrimináció ellen. Ezen a napon világszerte számos rendezvényt tartanak a sérült és akadályozott emberek társadalmi szerepének, szerepvállalásának hangsúlyozása, valamint az e területen elért eredmények bemutatása céljából. A

Korinta Alapítvány

által szervezett programok célja, hogy minél szélesebb körű tájékoztatást nyújtson a fogyatékkal élők napi gondjaival, életmódjával, lehetőségeivel és esélyeivel kapcsolatban. Az Esélyhajó május 8-án 10.30-kor indul a Szegedi hajóállomásról és ugyanide érkezik vissza 14 órakor. Az utazás alatt bemutatkozik a szegedi Odú Fejlesztő Központ, a magyarkanizsai CsigaBiga Észak-vajdasági Gyógypedagógusok Egyesülete, illetve Mini Ability Park néven az Esélyek háza is, ahol kézműves játszóházban és játékkuckóban nyílik lehetőség fejlesztő játékok kipróbálására.

Pölös Zoltán

fotókiállítását

Magyar Adél

, a Korinta Alapítvány elnöke nyitja meg, majd kerekasztal-beszélgetés során tárgyalják meg a Csongrád megyei és a délvidéki fogyatékos-ügyi helyzetet, kitérve az oktatás és a fogyatékos-ügy kapcsolatára, az integrációra, a családok helyzetére, az érdekérvényesítésre, a civil szervezetek lehetőségeire, állami és önkormányzati finanszírozásra, valamint szakmai és Euro-régiós kapcsolatépítés lehetőségeire. Ebéd után egy zenés kavalkáddal és a társadalom számára megfogalmazott üzenetek küldésével zárul a kirándulás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.