Közélet

Jövő hét pénteken nyilvános lesz a Fidesz-lista

Jövő hét pénteken nyilvános lesz a Fidesz-lista

2010. március 4., csütörtök
Jövő hét pénteken nyilvános lesz a Fidesz-lista

A Fidesz választmánya március 12-én, pénteken dönt a területi listákról, valamint az országos listáról. A nevek a választmányi ülés után lesznek nyilvánosak – tette közzé Szijjártó, Péter a párt elnöki stábjának vezetője.

Vezető fideszes politikusok elmondták, hogy mivel jelenleg nagy esély van a 176 egyéni választókerület megnyerésére, s a parlamenti küszöböt átlépő pártok között kiosztandó 58 mandátumos országos kompenzációs listáról minimális számú, 3-8 befutóval lehet számolni. Így azokat a politikusokat, akikre az új frakciókban számítanak, a megyei listák elején kell szerepeltetni. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a megyei listák - amelyeken összesen 152 hely van - más-más méretűek, így kevesebb hely osztható ki például Nógrádban és Vasban, mint például Pest megyében.

Forrás: www.fidesz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.