Közélet

Lázongás az MSZP kongresszusán?

Lázongás az MSZP kongresszusán?

2009. december 12., szombat
Lázongás az MSZP kongresszusán?

Az MSZP mai kongresszusa zárt ajtók mögött dönt az országos választási listáról, valamint a párt miniszterelnök-jelöltjéről, Mesterházy Attiláról - olvasható a HírTv honlapján.

Az ülésről kiszivárgott információk szerint azonban a listával nemcsak

Szili Katalin

, hanem az MSZP női tagozata is elégedetlen. Álláspontjuk szerint a névsorban nem érvényesült a női kvóta. A HírTv úgy tudja, hogy

Gurmai Zita

európai parlamenti képviselő, az országos nőtagozat elnöke azt fontolgatja: felszólítja a listán a 70. hely alatt szereplő nőket, hogy lépjenek vissza a jelöltségtől. A húszas élmezőnybe négy szocialista politikus nő:

Lendvai Ildikó

pártelnök,

Lamperth Mónika

elnök-helyettes,

Vadai Ágnes

elnökségi tag és

Szűcs Erika

, a választmány elnökhelyettese került be. Továbbá a Hír Televízió úgy értesült, hogy a küldöttek közül többen továbbra is alkalmasnak tarják miniszterelnök-jelöltnek

Bokros Lajost

. Hivatalosan azonban ők is Mesterházy Attilát támogatják, és egyúttal vetélytársnak tekintik a Horn-kormány volt pénzügyminiszterét, aki várhatóan az MDF színeiben indul a kormányfői székért.

További részleteket itt olvashat a témáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.