Közélet

Kozma József: „A tisztességes közélethez párbeszéd kell”

Kozma József: „A tisztességes közélethez párbeszéd kell”

2009. február 2., hétfő
Kozma József: „A tisztességes közélethez párbeszéd kell”

Fotó: Gémes Sándor

Kozma József mint

az MSZP szegedi szervezetének pénteken újraválasztott elnöke első sajtótájékoztatóját tartotta meg hétfő délelőtt a Belvedere-ben. A régi-új elnök a párt politikájának irányvonalairól, a szegedi szocialisták 2009-es feladatairól tájékoztatta a sajtó megjelent képviselőit.

A párt helyi szervezetének vezetője kiemelte, hogy első és legfontosabb feladatuk szövetségeseikkel együtt, hogy a baloldali többségű önkormányzatot megfelelően irányítsák olyan konkrét politika mentén, amely minden esetben Szeged érdekeit, értékeit állítja a középpontba.

Kozma (képünkön)

a pénteki gyűléssel kapcsolatban elmondta, hogy a tizenöt fős elnökség két új taggal bővült,

Rostásné Pópa Mária

és

Szénási Róbert

személyében. Az elnök szerint ebben a nehéz gazdasági helyzetben először is meg kell őrizni Szeged régióközponti szerepét, új értékek teremtésével - mint amilyen például az egészségügyi integráció és a hozzá kapcsolódó beruházások - stabilizálni a város helyzetét. Ennek érdekében a kistérségi társulás rendszerébe igyekeznek majd egyre több intézményt bevonni. Szükség van ezenkívül a politikai stabilitás fenntartására is az SZDSZ és az MSZP, illetve az őket támogató más képviselők között. Kozma arról is beszélt, hogy nagyon fontos a helyi és az országos politika szétválasztása. Nem lehet úgy szétszakítani ellenzéket és kormánypártot, mint ahogy az a parlamentre jellemző. „Tisztességes közélethez párbeszéd kell" - fűzte hozzá a politikus. „Ezért én itt a Tisza partján mindent meg fogok tenni. Az első dolgom az volt, miután megválasztottak, hogy a Fidesz szegedi szervezetének elnökét felkerestem - sajnos még nem sikerült őt elérnem." A SZEGEDma.hu kérdésére, miszerint fideszes politikusok éppen arra panaszkodnak, hogy a szegedi polgármester és az alpolgármesterek sosem keresik a párbeszédet velük, Kozma József azt válaszolta, hogy ha érdemi javaslatokat, és nem üres vádaskodásokat tesznek le az asztalra, akkor biztos leülnek velük beszélni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.