Közélet

Mars tér – kisemberek nagy gondjai

Mars tér – kisemberek nagy gondjai

2009. január 31., szombat
Mars tér – kisemberek nagy gondjai

A KDNP is tiltakozik

Fotó: Gémes Sándor

A KDNP szegedi szervezete felkarolja a Fidesz-frakció kezdeményezését, amely a Mars tér jellegének megőrzésére, az asztalos piac bővítésére, a kereskedők és vásárlók érdekeinek figyelembevételére irányul. Kohári Nándor fideszes önkormányzati képviselő - korábban általunk is ismertetett - gondolatmenetét megtoldva a KDNP szervezetének pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a párt felvállalja a szegedi kisemberek, polgárok, kiskereskedők érdekeit, és igyekszik gátat vetni az egyeztetések nélküli, diktatórikus, az alapvető demokratikus szabályokat semmibe vevő átalakítási terveknek.

Polner Eörs

, a KDNP városi szervezetének elnöke és

Kalmár Ferenc

országgyűlési képviselő, a párt közgyűlési frakcióvezetője ezúton is tiltakozott a Mars téri piac tönkretétele ellen. Szerintük a városvezetés eddigi intézkedései ellehetetlenítik a kisembereket, kereskedőket, vásárlókat egyaránt, hiszen a piac környékén parkolási díjat szednek, ugyanakkor irreálisan magasra emelték a helyiségbérleti, illetve asztalfoglalási díjakat. Az eddigi 600 asztalt 200-ra akarják leszorítani, a 20 ezer négyzetméternyi hasznos alapterületet - ahol földről is árulhattak a kereskedők - pedig 7600 négyzetméterre csökkentenék. A KDNP szegedi szervezete és városi közgyűlési frakciója síkra száll azért, hogy a piac európai módon szépüljön meg, miközben mostani kereskedelmi jellegét is megőrzi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.