Közélet

Vasutassztrájk - hétfő reggeli állapotok

Vasutassztrájk - hétfő reggeli állapotok

2008. december 15., hétfő
Vasutassztrájk - hétfő reggeli állapotok

Szeged Nagyállomás nem indít és nem fogad vonatokat hétfőn reggel; az elektronikus információs tábla kiírása szerint Budapest felé és felől bizonytalan ideig szünetel a közlekedés, Békéscsaba viszont elérhető a város másik - a Rókus városrészében levő - állomásáról.

Veréb Olga,

a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének helyi vezetője hétfőn reggel úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a nagyállomáson jelenleg valamivel több mint húszan sztrájkolnak, de a megszokottól eltérően már nem dolgoznak a kiskundorozsmai állomáson sem, ahová a Tisza Volán buszai szállítják át az utasokat - máskor, ha Szegedről nem is, de onnan általában indultak a vonatok.

Mező István,

a Tisza Volán közszolgálati divízióigazgatója még vasárnap este az MTI-nek elmondta: hétfőn is biztosítják a szokásos tíz járműből álló tartalékparkot, illetve elfogadják a vasúti bérleteket és igazolványokat a járatokon. Vasárnap egyébként, a vasúti sztrájk első napján - bár egész nap közlekedtek a vonatok - Csongrád megyében többen választották a buszos utazást, mint általában - hangsúlyozta a vezető. Az egész országban áll a vasúti közlekedés a VDSZSZ vasárnap óta tartó sztrájkja miatt; egy-egy személyvonatot tudtak csak elindítani, ezek késéssel közlekednek. Hétfő reggel 6 órakor a budapesti Keleti pályaudvar központi kijelzője azt mutatta, hogy a sztrájk miatt a vonatok nem indulnak, az érkezésnél pedig késésekre, járatkimaradásokra kell számítani. A kijelzőn egyetlen járat sem szerepelt. A Nyugati pályaudvar kijelzőjén egyetlen induló járat, a 6:53-as szegedi IC szerepelt, ám ennek indulása is bizonytalan volt. A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint a nemzetközi vonatközlekedés is megszűnt, ez alól egyedül a Belgrádból jövő nemzetközi gyors a kivétel, amely már belépett az országba. Belföldön az InterCity és a gyorsvonati közlekedés gyakorlatilag megszűnt a sztrájk miatt. Egy-egy személyvonatot el tudtak indítani, ezek késéssel közlekednek. Szeged Nagyállomás nem indít és nem fogadott vonatokat hétfőn reggel, Békéscsaba viszont elérhető a város másik - a Rókus városrészében levő - állomásáról. A miskolci Tiszai pályaudvaron egy-két BZ motorvonaton kívül nem jártak szerelvények, az éjszaka folyamán a jegyvizsgálók körében is erősödött a sztrájk. Bizonytalan a vonatközlekedés a Dél-Dunántúlon, néhány mellékvonalon közlekednek a szerelvények, a többi helyen vagy szünetel, vagy részleges a forgalom. A Pécs és Budapest közötti első, 5 óra 24 percre tervezett InterCity nem hagyta el a baranyai megyeszékhelyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.