Illegális bevándorlás

Ismét aktív nap volt a határon

Ismét aktív nap volt a határon

4 órája
Ismét aktív nap volt a határon

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. szeptember 30-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 19 határsértőt tartóztattak fel és 41 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

Csongrád-Csanád vármegyében, 2 esetben összesen 2 határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén. Bács-Kiskun vármegyében, 1 esetben összesen 3 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállásnál. Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon, 1 esetben összesen 1 határsértőt tartóztattak fel BLFNR 2A terminálján.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során albán, koszovói és török és állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos-magyar jogszabályoknak megfelelően átkísérést alkalmaztak.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában, embercsempészés miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.