Illegális bevándorlás

Vármegyénkben hétfőn nem találtak migránsokat

Vármegyénkben hétfőn nem találtak migránsokat

2024. február 6., kedd
Vármegyénkben hétfőn nem találtak migránsokat

Magyarország területén, a szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. február 5-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban tiltott határátlépés miatt egy embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt két fő ellen indult büntetőeljárás.

Csongrád-Csanád vármegyében egyetlen migránst sem fogtak el a tegnapi nap folyamán.

A migráns-csoportok összetétele a világ társadalmi és gazdasági változásainak hatására folyamatosan változik és alakul. A Magyarországra illegálisan vándorlók 90%-a jelenleg jellemzően Görögország – Macedónia – Szerbia útvonalon keresztül érkezik, nem kis feladat elé állítva ezzel hazánk dél-alföldi régiójának határellenőrző szerveit. Az illegálisan érkezők fennmaradó hányada Ukrajna, illetve Románia felől lépi át az országhatárt. Míg 2010-ben az volt a jellemző, hogy az embercsempészek a migránsokat jelentős arányban (kb.50 %-ban) utaztatták vasúton illetve közúton, addig 2011-ben ez az arány 80 %-ban a közúton történő utaztatásra tolódott át. Az elfogott illegális migránsok zöme a Győr-Hegyeshalom irányban (M1 autópálya, nemzetközi vasútvonal) próbálkozott keresztül utazni az országon.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.