Illegális bevándorlás

Szegeden és Röszkén fogtak el migránsokat

Szegeden és Röszkén fogtak el migránsokat

2024. február 5., hétfő
Szegeden és Röszkén fogtak el migránsokat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. február 4-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 14 határsértőt tartóztattak fel és 6 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben - tudtuk meg az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 3 esetben összesen 14 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 3 esetben összesen 6 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt egy embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.