Illegális bevándorlás

Négy migránst tartóztattak fel Ásotthalmon

Négy migránst tartóztattak fel Ásotthalmon

2024. február 4., vasárnap
Négy migránst tartóztattak fel Ásotthalmon

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. február 3-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen négy határsértőt tartóztattak fel és két főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben - tudtuk meg az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

Csongrád-Csanád vármegyében, egy esetben összesen négy határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom közigazgatási területén.  

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos - magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt négy embert fogtak el, közokirat hamisítás miatt három ember, embercsempészés miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Záhony közigazgatási területén, 2024. február 3-án hajnalban a járőrök ellenőriztek egy magyar-ukrán kettős állampolgárt és négy fő, magukat ukrán állampolgárnak valló személyt.

A négy főt tiltott határátlépés miatt, további idegenrendészeti eljárás céljából, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság részére átadták, míg a kettős állampolgárral szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.