Illegális bevándorlás

Alapjogokért Központ: a magyarok egységesen elutasítják Brüsszel migrációs álmegoldásait

Alapjogokért Központ: a magyarok egységesen elutasítják Brüsszel migrációs álmegoldásait

2023. december 5., kedd
Alapjogokért Központ: a magyarok egységesen elutasítják Brüsszel migrációs álmegoldásait

Az illegális bevándorlással kapcsolatos kérdésekben továbbra is nemzeti egyetértés van a választókorú magyarok körében: tízből nyolc megkérdezett úgy látja, hogy a migráció és a terror kéz a kézben járnak, háromnegyedük pedig nem tartja a kvótákon alapuló kötelező szétosztást valódi megoldásnak - derült ki az Alapjogokért Központ reprezentatív közvélemény-kutatásából.
 

A november 22. és 26. között, ezer felnőtt telefonos megkérdezésével készített felmérés szerint a válaszadók óriási többsége, 86 százaléka aggasztónak tartja a bevándorlók által elkövetett lőfegyveres támadásokat, míg 82 százalékuk szerint közös érdek a polgárok és határok védelme.

Európa az elmúlt évtizedekben a veszélyek korába lépett: válság válságot követ, amelyek összekapcsolódnak egymással. Brüsszel ebben a sorsdöntő időszakban sorozatos baklövéseket, elhibázott válságmenedzsmentet és ideológiai szőrszálhasogatást képes felmutatni: bünteti a nemzeti érdeket követő Magyarországot békepárti, migrációellenes és gyermekeket védő álláspontja miatt. A 2015 óta tartó illegális migráció a rideg tények sokaságával zúzta szét a liberálisok multikulturális, nyílt társadalomról szóló álmodozásait

 - fogalmaztak.
 

Hozzátették: egyes vezető politikusok - engedve Soros Györgynek - még bátorították is az érkezőket, így Európa fő importcikkei a késelés, kulturális konfliktus és a fegyveres erőszak lett.

Ezzel szemben a magyar kormány idejében megkezdte a védekezést, az ellenzék belföldi és külföldi részlegeinek folyamatos támadásai ellenére jogi és fizikai határzárat dolgozott ki

 - írták.
 

Úgy folytatták, hogy a helyes politikai döntések következtében - nemzetközi mérések szerint - Magyarország az első tizenöt legbiztonságosabb ország között van a világon. Az Alapjogokért Központ szerint nem véletlen, hogy a magyarok döntő többsége pártpolitikai hovatartozástól függetlenül (81,5 százalék) a határok védelmét és nem a migránsok beengedését tartja nemzeti érdeknek.
 

A kérdés kapcsán regisztrált "nemzeti egységet" csak tovább erősítik a Nyugat-Európából érkező, bevándorlókkal kapcsolatos hírek, ugyanis a tízből nyolc válaszadó (79,3 százalék) összefüggést lát az illegális migráció és a fokozódó terror között, ezt a magyar határon az illegális bevándorlók és fegyvercsempészek között kitört tűzharcok is alátámasztják, melyet a magyarok 86,2 százaléka aggasztónak tart.
 

A felmérés szerint az ellenőrizetlen tömeges népvándorlás - a Frontex adatai szerint 2023 első tíz hónapjában több mint 330 ezer törvénytelen bejutási kísérlet történt - és az erőszak összefonódása láttán nem csoda, hogy a magyarok 75,3 százaléka nem tartja valódi megoldásnak Brüsszel kvóta tervezetét.

A probléma szétosztása helyett 81,7 százalék az európai emberek és Európa határainak védelmét várják el Brüsszeltől

 - tették hozzá.

A magyar modell eredményei jól láthatóak: nincsenek migránsgettók sem terror az országban, helyette a kormányzat nemzeti konzultációt tart, ezzel is megerősítve saját demokratikus legitimitását. A magyar- és európai baloldal migrációpárti álláspontja az adatok tükrében nemcsak érthetetlen, de szöges ellentétben is áll a nemzeti és európai érdekkel. Felmerül a kérdés: azért ragaszkodnak bevándorláspárti álláspontjuk, mert ennyire hisznek benne, vagy azért, mert a guruló dollárokért cserébe ezt kérik tőlük? 

- áll a közleményben.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.