Illegális bevándorlás

Több mint kétezer illegális bevándorlót tartóztattak fel a hétvégén

Több mint kétezer illegális bevándorlót tartóztattak fel a hétvégén

2023. október 2., hétfő
Több mint kétezer illegális bevándorlót tartóztattak fel a hétvégén

Az Országos Rendőr-főkapitányság arról tájákoztatta az Magyar Távirati Irodát, hogy péntektől vasárnapig összesen 2051 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök. A rendőrségi statisztika szerint pénteken, szombaton és vasárnap is több mint félezer, jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök, ez a szám csak pénteken 752 volt. Az ország belsejében 29 határsértőt is elfogtak, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 4763 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten–szeptember 18-tól 24-ig–a feltartóztatottak száma 5132 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 73 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 32 gyanúsított ellen indult büntetőeljárás derül ki a rendőrségi összesítésből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.