Illegális bevándorlás

Röszke és Ásotthalom területén fogtak migránsokat

Röszke és Ásotthalom területén fogtak migránsokat

2023. október 30., hétfő
Röszke és Ásotthalom területén fogtak migránsokat

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 49 határsértőt tartóztattak fel, ebből 39 migránst Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén. Továbbá a Bács-Kiskun vármegyei határszakaszon 9 fő illegális határátlépését akadályozták meg.

Magyarország területén embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Bögötén 0 óra 50 perckor a rendőrök ellenőriztek magyar honosságú személygépkocsit, amelyet egy portugál férfi vezetett. A járműben 9 fő, magukat szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek utazott.

A fenti esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult - közölte a rendőrség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.