Illegális bevándorlás

Árokba hajtott egy menekülni próbáló embercsempész Mórahalom közelében

Árokba hajtott egy menekülni próbáló embercsempész Mórahalom közelében

2023. augusztus 19., szombat
Árokba hajtott egy menekülni próbáló embercsempész Mórahalom közelében

A szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 18-án összesen 434 határsértőt tartóztattak fel, ebből 377 főt Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Ruzsa közigazgatási területén. A határzárnál további 613 migránst akadályoztak meg hazánk területére történő illegális belépésben, amelyből minden eset a Csongrád-Csanád vármegyei szakaszon történt. Embercsempészés miatt 5 ember ellen indult büntetőeljárás.

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migrációt Ellenőrző Osztályának jelzése alapján, a rendőrök augusztus 18-án 8 óra 40 perckor Kecskemét közigazgatási területén ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépkocsit, amelyet egy grúz férfi vezetett. A járműben 6 fő magukat török állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek utazott.

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján a járőrök Levél külterületén augusztus 18-án 8 óra 50 perckor ellenőriztek egy román férfi által vezetett, román honosságú gépkocsit. A járműben 11 fő, magukat török állampolgárnak valló férfi,nő és gyermek utazott.

Mórahalom közigazgatási területén, augusztus 18-án 9 óra 30 perckor járőrök ellenőrzés alá akartak vonni egy román honosságú személygépkocsit, amelyet egy román állampolgár vezetett. A jármű vezetője a rendőri jelzésre nem állt meg, majd haladása során egy vízelvezető árokba hajtott, a baleset során személyi sérülés nem történt. A járműben 8 fő magukat török, szír és afgán állampolgárnak valló férfi és nő utazott.

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migrációt Ellenőrző Osztályának jelzése alapján, a rendőrök augusztus 18-án 19 óra 25 perckor Bezenye közigazgatási területén, az M15-ös autópályán ellenőrzés alá vontak egy svéd honosságú személygépkocsit, amelyet egy iraki férfi vezetett. A járműben 11 fő, magukat szír állampolgárnak valló férfi,nő és gyermek utazott.

Balotaszállás külterületén a rendőrök augusztus 18-án 22 órakor ellenőriztek egy norvég honosságú személygépkocsit, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A járműben 11 fő magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott.

A fenti esetekben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.