Illegális bevándorlás

Szombaton tíz embercsempészt fogtak el a hatóságok, ebből négyet a vármegyénkben

Szombaton tíz embercsempészt fogtak el a hatóságok, ebből négyet a vármegyénkben

2023. július 2., vasárnap
Szombaton tíz embercsempészt fogtak el a hatóságok, ebből négyet a vármegyénkben

A szolgálatot teljesítő rendőrök július 1-jén összesen 319 határsértőt tartóztattak fel és 70 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A határsértőkből 284 főt Csongrád-Csanád vármegyében tartóztattak fel, Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Röszke, Ruzsa és Zákányszék közigazgatási területén.

Az első első embercsempészre 0 óra 5 perckor csaptak le a járőrök Rajka közigazgatási területén, a 15-ös számú főúton. Egy grúz férfi járművében 5, magát török állampolgárnak valló migráns utazott.

0 óra 10 perckor Farkaslyuk közigazgatási területén, a 2508-as számú úton intézkedtek a rendőrök egy német honosságú személygépkocsi, szír vezetőjével és 9, magát szír állampolgárságúnak valló utasával szemben. A sofőr a megállást követően elfutott a helyszínről, de az egyenruhások őt, a későbbiekben, elfogták. Az esettel összefüggésben a járőrök0 óra 25 perckor, Ózd közigazgatási területén egy másik német honosságú gépkocsival és szír állampolgárságú vezetőjével is intézkedtek. Ez a jármű és sofőrje úgynevezett előfutókéntvettrészt az eseményekben.

Mezőpeterd közigazgatási területén, a 42-es számú úton, 0 óra 15 perckor, a járőrök egy román honosságú személygépkocsit és annak román állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A járműben, rajta kívül, 4 főmagát pakisztáni és 3 fő, magát bangladesi állampolgárnak valló külföldi utazott.

A rendőrök Mórahalom közigazgatási területén, az 5512-es számú úton, 0 óra 55 perckor egy szerb honosságú személygépkocsit és szerb állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. Az autóban, a sofőrön kívül, 10 fő illegális migráns utazott, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

Parassapuszta közigazgatási területén a 2-es számú főúton, 4 óra 47 perckor egy román honosságú személygépkocsi moldovai állampolgárságú sofőrjével intézkedtek a járőrök. A járműben 10 fő illegális migráns tartózkodott, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

A rendőrök, Zákányszék közigazgatási területén, az 5432-es számú úton, 9 óra 20 perckor egy magyar honosságú kisbuszt ellenőriztek, amit egy svéd állampolgár vezetett. A járműben- rajta kívül- 5 fő, magát szír és 11 fő magát török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Mórahalom közigazgatási területén, az 5512-es számú úton, 15 óra 30 perckor, a járőrök egy román honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy román férfi vezetett. A járműben utasként 16 fő, magát szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Kecskemét közigazgatási területén, az M5-ös autópályán, 15 óra 45 perckor, a járőrök egy francia honosságú személygépkocsit és annak francia állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A járműben több illegális migráns is utazott.

A rendőrök 16 óra 25 perckor Ásotthalom közigazgatási területén ellenőriztek egy magyar honosságú kisbuszt és annak magyar állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban 26 fő, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns utazott.

Csongrád-Csanád vármegye határszakaszán 3 esetben összesen további 65 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.