Illegális bevándorlás

Embercsempészt és migránsokat fogtak el a vármegyében

Embercsempészt és migránsokat fogtak el a vármegyében

2023. január 30., hétfő
Embercsempészt és migránsokat fogtak el a vármegyében

Összesen 566 határsértőt találtak a rendőrök az ország területén péntektől vasárnapig – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Azt írták, hogy pénteken 258, szombaton 172, vasárnap 127 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel. A teljes múlt héten 1092 migránst találtak, előtte pedig 1233 embert fogtak el. Embercsempészés miatt pedig 30 gyanúsított ellen indult eljárás. A rendőrség statisztikájából az is kiderült, hogy a vasárnap elfogott 127 migráns közül 117-et Csongrád-Csanád vármegyében tartóztattak fel Ásotthalmon, Mórahalmon és Ruzsán. A határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán pedig ugyancsak vasárnap 75 embert tudtak megakadályozni abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

Vasárnap a rendőrök Ásotthalmon egy embercsempészt is elfogtak. Egy lengyel rendszámú autó lengyel sofőrjét állították meg. A járműben 4 külföldit találtak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír, török, afgán és kínai állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elfogott embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.