Illegális bevándorlás

Újabb részletek derültek ki a horgosi lövöldözésről

Újabb részletek derültek ki a horgosi lövöldözésről

2022. november 26., szombat
Újabb részletek derültek ki a horgosi lövöldözésről

Több száz migránst tereltek buszra és szállítottak el Horgos közeléből. Ugyanakkor mivel nem toloncolják ki őket a határról, ezért a horgosiak úgy vélik: szombaton visszatérnek.

Még csütörtök este röppentek fel a videók a neten, amelyeken az volt látható, hogy migránsok lövöldöznek egymásra. Mint később kiderült, közel 50 bevándorlót vettek őrizetbe Horgoson és környékén az eset miatt

A Délmagyarnak az egyik helyi azt nyilatkozta, valaki Horgos központjában lövöldözött, ő pedig ekkor lekuporodott a földre és az életéért imádkozott. A lakosnak először az tűnt fel, hogy szaladnak, mivel elmondása szerint ,,sohasem sietnek sehova" a migránsok. Mi több, árkon-bokron rohantak, mintha az életükért küzdenének.

Hozzátette, ez egész néhány percig tartott, utána egy lélek se volt az utcákon, még autó se mozdult. A rendőrség 40 perc alatt ért ki, a lövöldözés éjfél körül ért véget. A lövöldözéseket a falu több pontján is hallani lehetett.

Horgos végén, a Bácsk-birtok melletti migránstábort péntek délelőttre ürítették ki teljesen.

A szerb belügyminisztérium tájékoztatása szerint az incidensnek egyet áldozata van: egy 20 év körüli migráns férfi, lőtt mellkasi sebbel. Mile Jandric, a Határrendészeti Igazgatóság vezetője a helyszínen azt mondta: Szerbia nem lesz a migránsok parkolóhelye, a jövőben még több ilyen akcióra lehet számítani.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.