Mellkasi sebekkel szállítottak kórházba egy migránst Horgoson

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lőtt mellkasi sebekkel kellett kórházba szállítani egy 20 év körüli bevándorlót a horgosi migránsleszámolás után.

Mint arról mi is írtunk, lőfegyverrel esett egymásnak két migránscsoport Horgos nyílt utcáin. A több órás incidensnek végül a rendőrség és a katonaság vetett véget, közel 50 főt állítottak elő.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 20 év körüli bevándorló férfit mellkasi lőtt sebekkel szállítottak kórházba.

A hatóságok az éjszaka folyamán helyreállították a rendet. Pénteken pedig a híradások szerint a belügyminisztérium emberei begyűjtik a migránsokat, és elszállítják őket a határ közeléből.

A szerb-magyar határ mellett egyre több illegális bevándorló tartózkodik, és megnőtt az incidensek száma. Az Afrikából és Közel-Keletről érkező migránsok úti célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek. Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, a migránsok sokszor ismét útra kelnek, és néhány nappal később elérik a magyar határt.

A helyi Kárász Karolina Általános Iskolában a délutáni váltásban tanuló diákok utolsó két órája elmarad – számol be róla a Horgos a mi fialunk nevű Facebook-oldal. Az intézkedést azért vezették be, hogy a diákok még sötétedés előtt hazaérjenek.

(via MTI)

Előző sztori

Ideiglenesen áthelyeznek egy trolimegállót Újszegeden

Következő sztori

Idegenben vív rangadót a Szeged-Csanád Grosics Akadémia