Illegális bevándorlás

Mellkasi sebekkel szállítottak kórházba egy migránst Horgoson

Mellkasi sebekkel szállítottak kórházba egy migránst Horgoson

2022. november 25., péntek
Mellkasi sebekkel szállítottak kórházba egy migránst Horgoson

Lőtt mellkasi sebekkel kellett kórházba szállítani egy 20 év körüli bevándorlót a horgosi migránsleszámolás után.

Mint arról mi is írtunk, lőfegyverrel esett egymásnak két migránscsoport Horgos nyílt utcáin. A több órás incidensnek végül a rendőrség és a katonaság vetett véget, közel 50 főt állítottak elő.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 20 év körüli bevándorló férfit mellkasi lőtt sebekkel szállítottak kórházba.

A hatóságok az éjszaka folyamán helyreállították a rendet. Pénteken pedig a híradások szerint a belügyminisztérium emberei begyűjtik a migránsokat, és elszállítják őket a határ közeléből.

A szerb-magyar határ mellett egyre több illegális bevándorló tartózkodik, és megnőtt az incidensek száma. Az Afrikából és Közel-Keletről érkező migránsok úti célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek. Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, a migránsok sokszor ismét útra kelnek, és néhány nappal később elérik a magyar határt.

A helyi Kárász Karolina Általános Iskolában a délutáni váltásban tanuló diákok utolsó két órája elmarad - számol be róla a Horgos a mi fialunk nevű Facebook-oldal. Az intézkedést azért vezették be, hogy a diákok még sötétedés előtt hazaérjenek.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.