Illegális bevándorlás

Szlovák embercsempészt fogtak a megyében

Szlovák embercsempészt fogtak a megyében

2022. május 16., hétfő
Szlovák embercsempészt fogtak a megyében

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő…

A rendőrök május 16-án 1 óra 30 perckor Ásotthalom külterületén ellenőriztek egy szlovák honosságú Renault Master típusú gépjárművet és annak szlovák sofőrét. A jármű átvizsgálása során a rendőrök a raktérben 28 férfit találtak, akik magukat pakisztáni, indiai és afgán állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Emellett az éjszaka során 93 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, pakisztáni, afgán és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Forrás: police.hu
Borítókép: archív

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.