Illegális bevándorlás

A Kálvária sugárúton kaptak el egy embercsempészt

A Kálvária sugárúton kaptak el egy embercsempészt

2022. május 24., kedd
A Kálvária sugárúton kaptak el egy embercsempészt

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztály járőrei 2022. május 24-én 1 óra 20 perckor Szegeden a Kálvária sugárúton ellenőriztek egy magyar honosságú Iveco Daily típusú kisteherautót. Az egyenruhások a gépkocsi rakterében 18 határsértőt találtak, akik szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol elszámoltatása folyamatban van.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel együttműködve 2022. május 23-án 21 óra 35 perckor és 22 óra 45 perckor 27 határsértőt tartóztattak fel Pusztamérges és Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel, valamint a mezőőrökkel együttműködve 2022. május 24-én 4 óra 30 perckor újabb 26 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

(police.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.