Illegális bevándorlás

22 határsértőt fogtak egy nap alatt megyénkben

22 határsértőt fogtak egy nap alatt megyénkben

2021. január 29., péntek
22 határsértőt fogtak egy nap alatt megyénkben

A járőrök január 28-án 5 óra 30 perc és január 29-én 5 óra 30 perc között négy esetben nyolc határsértőt tartóztattak fel Maroslele, Kiszombor, Röszke közigazgatási területén és a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, egyiptomi és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá 18 óra 30 perckor, 19 órakor, illetve 3 óra 10 perckor 14 határsértőt találtak megbújva egy bolgár és két török honosságú kamionban a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak közül ketten pakisztáni, a többiek afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt, a bolgár és az egyik török sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.