Hírzóna

Vármegyénk közútjai az egyik legbiztonságosabbak

Vármegyénk közútjai az egyik legbiztonságosabbak

Csökkent a balesetek száma

Kovács György
2 órája
Vármegyénk közútjai az egyik legbiztonságosabbak

Az országban az idei első fél évben 6867 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, 6,8%-kal több a tavalyinál, Csongrád-Csanádban azonban csökkent 4,5 százalékkal. Ezzel pedig az ország egyik legbiztonságosabb közútjává vált vármegyénk.

 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbbi kiadványából kiderült, hogy tízezer lakosra vetítve csupán 5,9 baleset történt Csongrád-Csanádban, míg az országos átlag 7,2 eset. Az itteni esetszámnál csupán egy helyen, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kedvezőbbek a számok.

Forrás: KSH

 

Az idei első fél évben Csongád-Csanádban 231 baleset történt, míg tavaly ezen idő alatt 242. A halálos balesetek száma 10-ről 8-ra csökkent, azonban a súlyos sérülések 91-ről 105-re nőt. Az ittasan okozott közlekedési balesetek alacsonyak, azonban a tavalyi 11-ről 12-re emelkedett ennek a száma. 

Az összes sérült száma – amelyben szerepelnek a már említett súlyosan sérültek és az elhunytak is – 320-ról 308-ra mérséklődött.

Országos kitekintésben a halálos kimenetelű balesetek száma a fővárosban és a Bács-Kiskun vármegyében volt a legmagasabb (egyaránt 18 eset), megelőzve Pest vármegyét (15 eset), Nógrád és Vas vármegyékben ellenben 2-2 halálos áldozatot követelő baleset történt.

Mintegy tizedével csökkent az ittas állapotban okozott balesetek száma: 2024 I. félévében az egy évvel korábbinál 47-tel kevesebb, 442 ilyen eset történt.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.