Hírzóna

Szegediek a Pódiumon: Díjak az eSzínház Fesztiválon

Szegediek a Pódiumon: Díjak az eSzínház Fesztiválon

A szakmai zsűri és a közönség által odaítélt díjak mellett több különdíjat is kiosztottak az idei eSzínház Fesztiválon.

3 órája
Fotó: szegedma archív
Szegediek a Pódiumon: Díjak az eSzínház Fesztiválon

A szakmai zsűri és a közönség által odaítélt díjak mellett több különdíjat is kiosztottak is az idei eSzínház Fesztiválon - közölték az MTI-vel a szervezők.

A fődíjat, azaz a legjobb digitális adaptációnak járó elismerést a szombathelyi Weöres Sándor Színház és a Forte Társulat koprodukciója, a Kivilágos kivirradtig című előadás nyerte. A legjobb női főszereplő díját Takács Nóra Diána kapta, az Örkény István Színház A várományos című előadásában nyújtott alakításáért. A legjobb férfi főszereplő Vizi Dávid lett a Katona József Színház Rozsdatemető 2.0 - A Hábetler család 100 éve című produkciójában nyújtott alakításáért.

A legjobb látványért járó díjat a Szegedi Nemzeti Színház 1984 című alkotásának ítélte oda a szakmai zsűri, amelynek tagjai Sodró Eliza, Török Tamara, Puskás Tamás, Závada Péter és Légrádi Gergely voltak.

A szakma képviselői mellett a nézők is szavazhattak, így a rendezvény zárónapján, vasárnap tartott eredményhirdetésen szakmai-, közönség-, valamint különdíjakat is átadtak - tájékoztattak a szervezők. A közönségszavazást a Vígszínház kétszereplős monodrámája, a Szélvész után is szép vagy című előadás nyerte. Az Art is Business két különdíjat ítélt oda: a Madách Színház A két egyetlen - Karinthy Frigyes nagy szerelmei című alkotása mellett az 1984 című darabot is díjazta. A Könyves Magazin különdíját a Radnóti Színház Szabad lebegés - Variáció Bálint András Szerb Antal-estjére című előadása kapta. A Papageno két különdíjat is kiosztott. Az egyikkel a Csiky Gergely Színház Az ember, aki csak azt tudta mondani, amit olvasott című produkcióját, a másikkal a Szabad lebegés - Variáció Bálint András Szerb Antal-estjére című előadást ismerték el. A radiocafé különdíjait a Rozsdatemető 2.0 - A Hábetler család 100 éve, illetve az 1984 című előadás kapta - tudatták a közleményben.

Idén kilenc nap alatt tizennégy színház és társulat produkcióit láthatta az eSzínház Fesztivál közönsége. Az online térben rendezett színházi seregszemléjének ingyenes előadásait és kerekasztal-beszélgetéseit idén huszonhét országból követték nyomon az érdeklődők - foglalták össze a közleményben.

Hozzátették: november 5-én a Dante Közösségi Alkotótérben osztják ki a fesztivál szakmai-, közönség- és különdíjait.

A rendezvénnyel kapcsolatban további információ a www.eszinhaz.hu oldalon olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.