Hírzóna

Túltolták: 6 helyett több mint 1700 doboz cigi

Túltolták: 6 helyett több mint 1700 doboz cigi

1 órája
Túltolták: 6 helyett több mint 1700 doboz cigi

Több mint 1,7 millió forint értékű cigarettával „kibélelt” gépjárművel próbált bejutni hazánkba egy szerb autós és utasa a tiszaszigeti határátkelőn, sikertelenül. A dohánydugdosónak akadt riválisa is: Röszkén az a bolgár sofőr bizonyult pechesnek, aki - többek között - az utánfutója alá rejtett el 2,5 milliós dohányterméket.


 

Tiszaszigeten a pénzügyőrök az osztrák rendszámú Mazda oldalában, ajtóiban, sárvédőjében és műszerfalában találtak különböző márkájú dohányterméket, annak ellenére, hogy a sofőr azt állította: nincs vámköteles áruja. A 30 doboz Karelia, a 40 doboz L&M, a 47 doboz Sobranie sem egészen csekélység, a dugáru zömét azonban a 145 doboz Davidoff, a 165 Marlboro és a 200 Winston képezte, így az összegzés végül 627 doboz, szerb zárjegyes cigarettánál állt meg. Ez jócskán meghaladta azt a mennyiséget, melyet a sofőr és utasa törvényesen bepakolhatott volna, hiszen az unión kívülről érkező 17. életévüket betöltők közúton legfeljebb 40 szál cigarettával érkezhetnek legálisan hazánkba. Nemcsak a füstölnivalónak inthettek búcsút, de a Mazda vezetőjének 3,5 millió forint vámigazgatási bírsággal is könnyebb lett a pénztárcája.


 

Ugyanekkora bírságot kapott az a bolgár sofőr, aki a röszkei határátkelőnél próbált 1 159 doboz cigarettával belépni az országba. A pénzügyőrök a tételes vizsgálatkor a Ford Galaxy ülése alatt, illetve hűtőládában, és szerszámosládákban találtak nagyobb mennyiségű bolgár zárjegyes dohányterméket, ezen túl az autó utánfutója alá spaniferrel rögzített, szigetelőszalaggal betekert kartondobozokból is cigaretta került elő. Az 510-510 doboz Marlborot és Davidoffot, valamint a 139 doboz Omét lefoglalta a vámhatóság - a 40 szál/fő szabály alól a bolgár sofőr sem volt kivétel.


 


 Az Európai Unió vámhatárának átlépésekor fontos tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal: https://nav.gov.hu/vam/utazas

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.