Hírzóna

Egyre több ukrán lépi át illegálisan a szlovák határt

Egyre több ukrán lépi át illegálisan a szlovák határt

Akciót szervez a szlovák rendőrség

2 órája
Egyre több ukrán lépi át illegálisan a szlovák határt

Az illegális migrációra és a csempészetre összpontosító, megelőző jellegű akciót tart a szlovák rendőrség az ukrán határon - jelentette be a szlovák belügyminiszter a Felsőnémetinél (Vysné Nemecké) lévő szlovák-ukrán határátkelőn pénteken.

Az Ukrajnában zajló háború miatt megnövekedtek az illegális határátlépési kísérletek - mondta Matus Sutaj Estok. Hozzátette: az akció célja a migrációs nyomás csökkentése a schengeni övezet külső határán, az embercsempészek elfogása és elriasztása, valamint a csempészet - leginkább a fegyver-, drog- és cigarettacsempészet - elleni fellépés.

A határőrség és az idegenrendészeti hivatal igazgatója, Ján Dudás az Ukrajnából érkező illegális migrációt növekedő üteműnek nevezte.

Az év eleje óta mintegy 700 illegális határátlépőt tartóztattak fel, túlnyomó többségük ukrán férfi volt. Őket, ha nem jelentenek fenyegetést, nem toloncolják vissza - mondta.

A rendőrségi akció szombat reggelig tart több mint négyszáz rendőr részvételével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.