Hírzóna

A trópusi időjárás hétvégére is velünk marad

A trópusi időjárás hétvégére is velünk marad

Az államalapítás ünnepén érkezik majd egy hidegfront

2 órája
A trópusi időjárás hétvégére is velünk marad

Országos eső továbbra sem várható, de egy legyengült hidegfront vasárnaptól egyre többfelé labilizálhatja a légkört - számolt be az Időkép.

Nyakunkon a négynapos hosszú hétvége, bizonyára sokan terveznek szabadtéri programokat, strandolást, kirándulást vagy akár grillezést.

Nos, vasárnap éjfélig az egész országban a legmagasabb, harmadfokú hőségriadó van érvényben, ami nem is véletlen, hiszen a hosszú hétvége országszerte forrósággal köszönt be. Szombaton és vasárnap is 33 és 40 fok közötti maximumokat mérhetünk majd, az éjszakák a legtöbb helyen pedig trópusiak lesznek, azaz a leghűvösebb hajnali órákra sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet.

A perzselő napsütés mellett szombaton csak kevés helyen, vasárnap egy hazánkat nyugat felől megközelítő hidegfront hatására már több tájegységünkön is kialakulhatnak frissítő záporok, zivatarok. Ezen a napon a délies szél is többfelé feltámadhat.

 

Veszteglő hidegfront enyhíti kissé a hőséget 20-ára

Ez a hidegfront várhatóan lelassul majd, térségünk fölött fog vesztegelni, emiatt a hosszú hétvége második felében, így hétfőn és kedden, államalapításunk ünnepén nem lesz zavartalan a napsütés. A fátyolfelhők mellett magasra törő gomolyfelhők képződnek, és összességében több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, legkisebb eséllyel most úgy tűnik, északkeleten és délkeleten. 

A szél északiasra fordul, nagy területen megerősödik, zivatarok környezetében és hétfőn a Nyugat-Dunántúlon viharossá is fokozódhat, ezzel pedig pár fokkal hűvösebb levegő érkezik térségünkbe. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakulhat a hosszú hétvége második felében, ezen belül nyugaton mérséklődik jelentősebb mértékben a hőség, keleten csak árnyalattal, itt maradnak a 35 fok közeli értékek.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.