Hírzóna

Toni Kroos kevésbé érzi biztonságban családját Németországban

Toni Kroos kevésbé érzi biztonságban családját Németországban

2024. július 6., szombat
Toni Kroos kevésbé érzi biztonságban családját Németországban

Toni Kroos pénteken, a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon játszotta profi pályafutása utolsó mérkőzését. A torna negyeddöntőjében Spanyolország hosszabbítás után 2–1-re legyőzte Németországot. A meccs előtt a „Lanz és Precht” című podcastban a sporttémák mellett társadalmi jelenségekre, köztük a migrációra is reflektált.

 

A legendás középpályás arról beszélt, hogy a családjával együtt egyelőre Spanyolországban akar maradni, mert ott nagyobb biztonságban érzi magát, mint a szülőföldjén.

Németország már nem az az ország, mint tíz évvel ezelőtt volt, amikor eljöttünk. Aggódnék, ha a lányom este 11 óra után elmenne bulizni egy német nagyvárosban. A migráció folyamatosan jelen van a németek életében. Az Eb-n megmutattuk, hogy nyitottak vagyunk, és elfogadók, de az elmúlt években sok minden túlságosan ellenőrizetlen volt ezen a területen

fogalmazott a hatszoros BL-győztes sportember.

Kroos hangsúlyozta, számára egyértelmű, hogy sok bevándorlóhoz negatívan viszonyulnak az emberek, szerinte ez a németek körében is így van. Úgy érzi, hogy a migráció kérdése megosztja az embereket, amiért szerinte elsősorban a politika a felelős.

Mindenhol vannak problémák. Az embereknek sok nehézséggel kell megküzdeniük a hétköznapokban, érthetően feszültek emiatt. És ha valaki megfogalmaz egy kritikát, akkor arra rögtön rámondják, hogy rasszista. Pedig Németország nem rasszista ország

 – fűzte hozzá Toni Kroos.

A teljes interjút itt nézheti meg:


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.