Hírzóna

Magyarország kincsei védjegyet szerzett a mórahalmi gyógyhely

Magyarország kincsei védjegyet szerzett a mórahalmi gyógyhely

Az Év Szállodája díj is Mórahalomra került

Kovács György
3 órája
Magyarország kincsei védjegyet szerzett a mórahalmi gyógyhely

Mórahalmot szívesen hasonlítják a vendégek kis ékszerdobozhoz, idén pedig a 60 éves Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő szolgáltatásai köré kialakított gyógyhely elnyerte a „Magyarország kincsei” védjegyet - közölte lapunkkal a Mórahalom Városi Önkormányzat.

 

 

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere az eseménnyel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, a város 2016-ban vált hivatalosan gyógyhellyé, ekkor került be abba a jelenleg 32 magyarországi helyszínt tömörítő körbe, amelyek igazolt gyógyhatással bíró területek. 

A gyógyhely megnevezés egy terület megjelölésére akkor használható, ha azt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala gyógyhellyé nyilvánítja. Ahhoz, hogy egy gyógyhely a vendégek számára magas színvonalú pihenőhely lehessen, összehangolt munkára, rengeteg apró figyelmességre van szükség. Ezek minőségét vizsgáztatták a település turisztikával foglalkozó szervezetei és szakemberei, hogy a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő 60. születésnapja alkalmából mintegy ajándékként büszkén nyújthassák át a hozzájuk érkező vendégeknek a magas minőség igazolását.

A polgármester kiemelte, „Magyarország kincsei” egy úgynevezett ernyővédjegy, melynek célja, hogy a vendégek kiszámítható és minőségi élménykínálatot kapjanak, biztonsággal választhassák pihenésük célpontjaként a kiszemelt helyszínt. Mórahalom gyógyhely a település turisztikailag fontos területeit foglalja magában, azokat a városrészeket, ahol az ideérkező látogatók megfordulnak, kikapcsolódnak, feltöltődnek. A központban a fürdő körüli parkot, a rendezvényhelyszíneket, a gyógyászati központot, illetve a Szent János térség sport és rekreációs szolgáltatásait. A minősítés kitér arra is, hogy a vendégek milyen tájékoztatást kapnak a szállásokról, vendéglátó és szórakozóhelyekről, közlekedésről, és egyéb apróságnak tűnő, de a kényelmet szolgáló lehetőségről. Mint fogalmazott, nagy büszkeséget jelent a szervezőknek, hogy 

a védjegy minősítés elvárásait majdnem maximális pontszámmal, szinte hibátlanul sikerült teljesíteni. Így bátran kijelenthető, hogy aki Mórahalomra pihenni, feltöltődni érkezik, az immár igazoltan is magas minőségű szolgáltatásokkal találkozik. A jubileumi évhez kapcsolódóan pedig még számos kiegészítő program várja a fürdővárosba látogatókat.

Szerkesztőségünk korábban összegyűjtötte a Szeged és környéki fürdőket, ahol írtunk a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőről is. A közeli fürdő azért is kiemelendő, mert a környék legtöbb medencéjével rendelkezik, de szaunák tekintetében is ellátottabb, mint szegedi versenytársai, ráadásul számos különböző kedvezmény vehető igénybe.

 


Energetikai fejlesztések a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben

A 35 éves Mórahalom Város 600 millió forintos támogatást nyújt az idén 60 éves fürdő számára, amelynek segítéségével az energetikai hatékonyság javulni fog és gazdaságosabb, versenyképesebb üzemeltetés érhető el az energetikai költségek optimalizálása által. Gépészeti korszerűsítése valósulnak majd meg, többek között a medencék vízforgató szivattyúinak cseréje frekvenciaváltós energiatakarékos szivattyúkra, vagy a légkezelő berendezés cseréje és frekvenciaváltós ventilátor, hővisszanyerő beépítése és automatika segítségével az épületfelügyeleti rendszerbe illesztése. Mindez a vendégek komfortérzetének biztosítása, növelése érdekében történik majd.
 

Az Év Szállodája díjat nyert az Elixír Medical Wellness Hotel

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) az idén januárban ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai partnerségében. A díjakat a Hilton Budapest szállodában adták át többek között a mórahalmi Elixír Medical Wellness Hotelnek is.

A szövetség 2013-ban azzal a céllal hívta életre a pályázatot, hogy a szektor kiemelkedő szállodáit példaképként állítsa az iparág elé és a vendégek figyelmét is felhívja a magas minőségű szolgáltatásokat kínáló hotelekre. A zsűri az értékelésnél a szállodák kínálati színvonala mellett figyelembe vette egyebek mellett az üzemeltetést segítő innovatív fejlesztéseket és a versenytársakhoz viszonyított piaci teljesítményt is.

A fővároson kívüli 3 csillagos kategóriában idén a mórahalmi Elixír Medical Wellness Hotel nyert.

Berta Zsolt igazgató elmondta, mérhetetlenül büszkék arra, hogy az Elixír az elmúlt 9 évben meg tudta őrizni piacvezető helyét, és továbbra is kimagasló minőségű szolgáltatásokat nyújt. 

Az Év Szállodája díj visszaigazolás számunkra. Megerősítés, hogy egy dél-alföldi kisváros hotele is fontos szereplője a hazai szállodaiparnak, és hogy a magas szintű teljesítményünket a szakma is elismeri. Azt gondolom, hogy mindez csapatmunka eredménye és közös siker. Hálásan köszönöm kollégáimnak, az Elixír kiváló csapatának és minden együttműködő partnerüknek!

Korábbi díjak, elismerések

- A szallas.hu által indított voksoláson 2016-ban a vendégértékelések alapján a 3 csillagos szálloda kategóriában megítélt minőségdíj 2. helyezését nyerte el.

- 2017-ben a szálloda elnyerte a Magyar Turizmus Minőségi Díjat.

- 2017-ben 4. helyezett lett AZ ÉV HOTELE közönségszavazáson, amely a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének szakmai támogatásával zajlott.

- 2018-ban az Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által kiírt „ÉV Szállodája” pályázatán a hotel Főnix Díjjal gazdagodott, mely méltán igazolja a szálloda folyamatos fejlődését, teljesítmény növekedését. 

- 2022-ben a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. által kiírt pályázata során ismét Családbarát Szolgáltatóhely tanúsítványt szereztek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.