Hírzóna

Alig jöttek migránsok a hőségben

Alig jöttek migránsok a hőségben

Kibédi Péter
2024. július 14., vasárnap
Alig jöttek migránsok a hőségben

A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken Csongrád-Csanád vármegyében mindössze 1 határsértőt tartóztattak fel és 15 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. 

 

A feltartóztatott illegális migráns az ellenőrzése során török állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őt az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szombaton 24 óra alatt szintén csak 1 határsértőt tartóztattak fel, illetve 9 főt megakadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben. Utóbbi személyeket Csongrád-Csanád vármegyében tartóztattak fel Szeged külterületén. Az illegális migráns ellenőrzése során afgán állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a hatályos-magyar jogszabályoknak megfelelően átkísérést alkalmaztak.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en pedig arról beszélt, hogy az európai emberek nem kérnek az illegális bevándorlókból, ezt juttatták kifejezésre ez EP-választásokon is. Azt mondta, a Patrióták Európáért frakció megalakulása meglepetést okozott az európai politikában, és az új frakcióval elindult egyfajta változás, aminek a következményei csak most kezdenek körvonalazódni. Az, hogy ennek milyen hatása lesz az illegális migrációra, még kérdéses, azonban 

van esély arra, hogy akár a háború kérdésében, akár a gazdasági élet súlyos problémáiban, a versenyképesség ügyében áttörést érhetünk el, vagy legalábbis változásokat lehet majd elindítani

– fogalmazott Bakondi György. Kiemelte, hogy Magyarország európai uniós elnöksége idején is napirenden lesz az illegális migráció kérdése.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.